T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KONAK - Barbaros Hayrettin İlkokulu

KONAK BARBAROS HAYRETTİN İLKOKULU E-GÜVENLİK POLİTİKASI 2020-2021

KONAK BARBAROS HAYRETTİN İLKOKULU

E-GÜVENLİK POLİTİKASI

2020-2021

KONAK BARBAROS HAYRETTİN İLKOKULU

E-GÜVENLİK POLİTİKASI

2020-2021

Çevrimiçi güvenlik politikası oluşturma: Amaçlar ve politikakapsamı:

a)     Konak Barbaros Hayrettin İlkokulu, e-Güvenliğin bilgisayar, tablet, cep telefonu veya oyun konsolu gibi teknolojiyi kullanırken dijital dünyada çocukları ve yetişkinleri korumanın önemli bir unsuruolduğunainanıyor.

b)     Konak Barbaros Hayrettin İlkokulu; İnternet ve bilgi iletişim teknolojilerinin günlük yaşamın önemli bir parçası olduğunu tespit ettiğinden, çocukların riski yönetme ve bunlara yanıtverme stratejilerini nasıl geliştireceklerini öğrenebilmeleri ve çevrimiçi uygulamaları geliştirmeleri için desteklenmeleri gerekmektedir.

c)      Toplumun eğitim standartlarını yükseltmek, başarıyı teşvik etmek, personelin profesyonel çalışmalarını desteklemek ve yönetim işlevlerini geliştirmek için kaliteli İnternet erişimi sağlamakla yükümlüdür.

d)     Tüm çocukların ve personelin çevrimiçi olarak potansiyel zararlardan korunmasını sağlamak için açık bir görev olduğunu belirler.

 

Çevrimiçi güvenlik politikasınınamacı:

a)      Güvenli ve emniyetli bir ortam olmasını sağlamak için güvenli ve sorumlu kullanım teknolojisi konusunda toplumun tüm üyelerinden beklenen temel ilkeleri açıkça belirtin

b)     Topluluğunun tüm üyelerini çevrimiçi ortamda koruyun

c)      Tümpaydaşlara teknolojinin potansiyel riskleri ve yararları konusunda farkındalık yaratın

d)     Tüm personelin çevrimiçi rol model pozitif davranışa, güvenli ve sorumlu çalışmave teknolojiyi kullanırken kendi standartları ve uygulamalarını yönetmek için ihtiyaçların farkında olun

e)      Topluluğun tüm üyeleri tarafından bilinen çevrimiçi güvenlik endişelerine yanıt verirken kullanılacak açık prosedürleri belirleyin

            Bu politika, öğretmenler, destek personeli, ziyaretçiler, gönüllüler ve okul adına çalışan veya okul adına görev yapan diğer kişiler de dahil olmak üzere Konak Barbaros Hayrettin İlkokulu'nun tüm personeli içingeçerlidir.

            Bu politika, internete tüm erişim ve kişisel cihazlar da dahil olmak üzere bilgi iletişim cihazlarının kullanımınıkapsar.

Bu politika, çocukları siber zorbalığa koruma, veri güvenliği, görüntü kullanımı, Kabul Edilebilir Kullanım Politikaları, gizlilik, tarama, arama ve diğer ilgili okul politikalarıile birlikte okunmalıdır

(Bilgisayar / BİT, Kişisel Sosyal ve Sağlık Eğitimi (PSHE), Vatandaşlık ve Cinsiyet ve İlişkiler Eğitimi (SRE) dahil ilgili müfredat politikaları...

 

Çevrimiçi güvenlik politikası sürecinin yazılması ve gözden geçirilmesi

·         Belirlenen Koruma Talepleri (DSL) Ali BICAKCI  ve Erkan ASLAN dır

·         Yönetim Organının Çevrimiçi güvenlik (e-Güvenlik) lideri Cem Özgür AYDINER dır.

·         Konak Barbaros Hayrettin İlkokulu Yönetim Kurulu tarafından onaylanan politika 24 Ekim 2020

·         Okul Müdürü tarafından onaylanan politika  25 Ekim 2020

·         Bir sonraki politika incelemesinin tarihi, öğretmenlerin eğitim yılı toplantısının yıllı  2020-2021 Eğitim yılının sonundadır.

·        Konak Barbaros Hayrettin İlkokulu çevrimiçi güvenlik politikası, personel, öğrenciler ve veliler dahil olmak üzere okul tarafından, gerektiğinde uzman tavsiyesi ve girişi ile tamamlanmıştır. Politika oluşturulmadan önce temsili öğrenciler, veli ve okul öğretmenleri ile görüşme yapıldı.

·        Politika onaylanmış ve Konak Barbaros Hayrettin İlkokulu Yönetim tarafından kabuledilmiştir.

·        Çevrimiçi güvenlik (e – Güvenlik) Politikası ve uygulanması okul / kuruluş tarafından en az yılda bir kez veya gerekirse daha erken gözden geçirilecektir.

 

BARBAROS HAYRETTİN İLKOKULU TOPLULUĞUNUN

TEMEL SORUMLULUKLARI

 

Konak Barbaros Hayrettin İlkokulu Yönetim Organı ve Liderlik Ekibinin Temel Sorumlulukları :

·         Okul topluluğu genelinde uygun destek ve danışma ile ulusal ve yerel öneriler doğrultusunda çevrimiçi güvenlik vizyonunu ve kültürünü tüm paydaşlarla geliştirmek, sahip olmak ve teşvik etmek.

·         Çevrimiçi güvenliğin tüm topluluk tarafından bir koruma sorunu olarak görülmesini sağlamak ve proaktif olarak sağlam bir çevrimiçi güvenlik kültürügeliştirmek.

·         Çevrimiçi güvenlik rollerini ve sorumluluklarını yerine getirmek için yeterli zaman ve kaynağa sahip olmalarını sağlayarak Belirlenen Koruma Liderini (DSL) desteklemek .

·         Uygun profesyonel davranış ve teknoloji kullanımIkapsayan Kabul Edilebilir Kullanım Politikası dahil olmak üzere çevrimiçi güvenliğe ilişkin uygun ve güncel politika ve prosedürlerin sağlanması .

·         Çocukları okul eğitiminin gereksinimlerini karşılayan uygunsuz içerikten korumak ve aynı zamanda çocukların gerekli eğitim materyallerine erişimini sağlamak için uygun filtrelemeve izleme sistemlerinin mevcut olmasını sağlamak .

·         Okul / ayar sistemleri ve ağlarının emniyetve güvenliğinin izlenmesinde teknik personel ile çalışmak ve bunları desteklemek ve okul / ayar ağ sisteminin aktif olarak izlenmesini sağlamak.

·         Tüm personel üyelerinin çevrimiçi güvenlik rolleri ve sorumlulukları hakkında düzenli, güncel ve uygun eğitim almasını sağlamak ve güvenli, uygun iletişim konusunda rehberlik sağlamak.

·         Çevrimiçi güvenliğin, tüm öğrencilerin yaşa uygun çevrimiçi güvenlik ve ilgili riskler ve güvenli davranışlar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayan, ilerici bir okul / ortam müfredatı içine yerleştirilmesini sağlamak.

·         Herhangi bir çevrimiçi güvenlik olayından haberdar olmak ve harici ajansların ve desteğin uygun şekilde kullanılmasını sağlamak.

·         İç / yerel ve ulusal destek dahil olmak üzere çevrimiçi güvenlik endişeleriyle ilgili olarak okul / ortam topluluğunun erişebileceği sağlam raporlama kanalları olmasınısağlamak.

·         Cihazların güvenli ve sorumlu kullanımını sağlamak da dahil olmak üzere teknolojinin güvenli kullanımına ilişkin uygun risk değerlendirmelerinin yapılmasınısağlamak.

·         Yönetim Organının bir üyesinin çevrimiçi güvenliği destekleme konusunda öncü bir sorumlulukla tanımlanmasını sağlamak.

·         Güçlü ve iyileştirilmesi gereken alanları belirlemek için mevcut çevrimiçi güvenlik uygulamasını denetlemek ve değerlendirmek.

 

 

 

 

 

 

 

Konak Barbaros Hayrettin İlkokulu Atanmış Koruma Liderinin kilit sorumlulukları :

·         Tüm çevrimiçi koruma konularında belirlenmiş bir irtibat noktası olarak hareket etmek ve diğer personel ve diğer kurumlarla uygun şekilde irtibat kurmak.

·         Çevrimiçi güvenliğe ilişkin güncel araştırmaları, mevzuatı ve eğilimleri takip etmek.

·         Olumlu çevrimiçi davranışı teşvik etmek için yerel ve ulusal etkinliklere katılımı koordine etmek,Örneğin, Daha Güvenli İnternetGünü.

·         Çeşitli kanallar ve yaklaşımlarla çevrimiçi güvenliğin ebeveynlere, bakıcılara ve daha geniş bir topluma kazandırılmasını sağlamak.

·         Uygulamanın yürürlükteki mevzuata uygun olmasını sağlamak için veri koruma ve veri güvenliği için okul lideriyle birlikte çalışmak.

·         Kayıt yapısı ve mekanizmalarını koruyan okulların bir parçası olarak yapılan çevrimiçi güvenlik kaygıları, olayları ve eylemlerinin kaydını tutmak.

·         Eğilimleri belirlemek için okul çevrimiçi güvenlik olaylarını izlemek ve bu verileri, ihtiyacı yansıtacak şekilde okul eğitim yanıtını güncellemek içinkullanmak

·         Çevrimiçi güvenlik kaygıları ve yerel veriler, rakamlar hakkında okul yönetim ekibine, Yönetim Organına ve diğer kurumlara uygun şekilde rapor vermek.

·         Uygun olduğu şekilde yerel ve ulusal organlarla irtibat kurmak.

·         Çevrimiçi güvenlik politikalarını, Kabul Edilebilir Kullanım Politikalarını (AUP'lar ) ve diğer ilgili politikaları paydaş girdisi ile düzenli olarak (en az yılda bir kez) gözden geçirmek ve güncellemek için okulla çalışmak , liderlik ve yönetim kurmak.

·         Çevrimiçi güvenliğin diğer uygun okul politikaları ve prosedürleriyle bütünleştirilmesinisağlamak.

·         Tüm paydaş gruplarının, yani ebeveynlerin girdisi olan bir çevrimiçi güvenlik grubuna liderlik etmek.

·         Çevrimiçi güvenlik konusunda baş sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyesiyle düzenli olarakgörüşmek.

 

Konak Barbaros Hayrettin İlkokulu'nun tüm çalışanlarının temel sorumlulukları

·         Çevrimiçi güvenlik politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmak .

·         Okulun Kabul Edilebilir Kullanım Politikalarını (AUP)okumak ve bunlara bağlı kalmak.

·         Okul / ayar sistemleri ve verilerinin güvenliği için sorumluluk almak.Bir dizi farklı çevrimiçi güvenlik meselesive bunların bakımlarındaki çocuklarla nasıl ilişkili olabileceğinin farkında olmak .

·         Yeni ve gelişmekte olan teknolojileri kullanırken iyi uygulamalarımodellemek

·         Çevrimiçi güvenlik eğitimini mümkün olan her yerde müfredat uygulamasına dahil etmek.

·         İlgilenen bireylerin belirlenmesi ve okulun korunması politika ve prosedürlerini izleyerek uygun önlemlerin alınması.

·         Çevrimiçi güvenlik konularının içeride ve dışarıda ne zaman ve nasıl yükseltileceğini bilmek .


·         Dahili ve harici olarak çevrimiçi güvenlik sorunları için uygun uygun bir bağlantı noktasına yönlendirme yapabilme.

·         Sahada ve saha dışında, teknolojiyi kişisel kullanımlarında profesyonel düzeyde bir davranış sürdürmek.

·         Olumlu öğrenme fırsatlarına vurguyapmak.

·         Bu alanda mesleki gelişim için kişisel sorumluluk alabilmek.

 

Yukarıdakilere ek olarak, teknik ortamı yöneten Konak Barbaros Hayrettin İlkokulu personelinin temel sorumlulukları şunlardır:

 

·         Öğrenme fırsatlarının hala en üst düzeye çıkarılmasını sağlarken, güvenli çevrimiçi uygulamaları destekleyen güvenli bir teknik altyapı sağlamak.

·         Liderlik ve yönetim ekibiyle işbirliği içinde sistemlerin ve verilerin güvenli güvenliğinin uygulanmasında sorumluluk almak .

·         Okula ait cihazlarda tutulan kişisel ve hassas bilgileri korumak için uygun erişim kontrollerinin ve şifrelemenin uygulanmasını sağlamak.

·         Okul filtreleme politikasının düzenli olarak uygulanmasını ve güncellenmesini ve uygulama sorumluluğunun DSL ile paylaşılmasını sağlamak.

·         Okul ağının kullanımının düzenli olarak izlenmesini sağlamak ve DSL'e kasıtlı veya kazayla kötüye kullanımı bildirmek.

·         Herhangi bir ihlali veya endişeyi DSL ve liderlikekibinebildirmek ve birlikte kaydedildiklerinden ve tavsiye edildiği şekilde uygun önlemlerin alındığından emin olmak.

·         Teknik altyapının güvenliği ve güvenliği ile ilgili olduğu için ilgili mevzuatın anlaşılması.

·         Özellikle geliştirilmesi ve uygulanmasında, DSL ve liderlik ekibine teknik destek ve perspektif sağlayanuygunçevrimiçi güvenlik politikaları ve prosedürleri.

·         Okulun BİT sisteminin güvenli olduğundan ve yanlış veya kötü niyetli saldırılara açık olmadığından emin olmak.

·         Tüm taşınabilir aygıtlara uygun virüsten koruma yazılımı ve sistem güncellemelerinin yüklendiğinden ve sürdürüldüğünden emin olun .

·         En genç kullanıcılar dışındaki herkes için uygun şekilde güçlü parolaların uygulanmasını ve uygulanmasını sağlayın.

 

Konak Barbaros Hayrettin İlkokulu Öğrencilerinin temel sorumlulukları şunlardır:

 

·         Çevrimiçi güvenlik politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmak .

·         Okul Kabul Edilebilir Kullanım Politikaları (AUP'lar) belirleme ve bunlara uyma .

·         Hem çevrimiçi hem de çevrimdışı ortamlarda başkalarının duygu ve haklarına saygı duymak .

·         İşler ters giderse güvenilir bir yetişkinden yardım isteme ve çevrimiçi güvenlik sorunları yaşayan diğer kişileri destekleme .

·         Bireysel yaşlarına, yeteneklerine ve kırılganlıklarına uygun bir seviyede :

 

Velilerin temel sorumlulukları:

·         Okulun Kabul Edilebilir Kullanım Politikaları belirlemek, çocuklarını onlara bağlı kalmaya teşvik etmek ve gerektiğinde kendilerine bağlı kalmak .

·         Çevrimiçi güvenlik sorunlarını çocuklarıyla tartışmak, okulu çevrimiçi güvenlik yaklaşımlarında desteklemek ve evde uygun güvenli çevrimiçi davranışları güçlendirmek .

·         Rol modelleme teknolojinin ve sosyal medyanın güvenli ve uygun kullanımları .

·         Çocuklarının çevrimiçi olarak zarar görme riski taşıdığını gösterebilecek davranış değişikliklerinin belirlenmesi .

·         Çocukları veya çocukları çevrimiçi sorunlarla veya endişelerle karşılaşırsa, okuldan veya diğer uygun kurumlardan yardım ve destek alma .

·         Okul gelişimine katkıda bulunmak, çevrimiçi güvenlik politikaları belirlemek.

·         Öğrenme platformları ve diğer ağ kaynakları gibi okul sistemlerini güvenli ve uygun bir şekilde kullanmak.

·         Yeni ve gelişmekte olan teknolojilerin yarattığı fırsatlar ve risklerle ilgili olarak kendi farkındalık ve öğrenmelerinin sorumluluğunu üstlenmek .

 

Çevrimiçi İletişim ve Daha Güvenli Teknoloji Kullanımı

 

Konak Barbaros Hayrettin İlkokulu Ağlarının Yönetilmesi

 

·         Web sitesindeki iletişim bilgileri okul adresi, e-posta ve telefon numarası olacaktır. Personel veya öğrencilerin kişisel bilgileri yayınlanmayacaktır.

·         Okul müdürü Cem Özgür Aydıner, çevrimiçi içerik için genel yayın sorumluluğunu üstlendi ve bilgilerin doğru ve uygun olmasını sağlayacaktır .

·         Web sitesi, fikri mülkiyet haklarına erişilebilirlik saygısı, gizlilik politikaları ve telif hakkı da dahil olmak üzere okulun yayınlara ilişkin yönergelerine uyacaktır .

·         E-posta adresleri, spam olmaktan çıkarmak için çevrimiçi olarak dikkatli bir şekilde yayınlanacaktır.

·         Öğrencilerin çalışmaları kendi izniyle veya ebeveynlerinin izni ile yayınlanacaktır .

·         Okulun web sitesinin yönetici hesabı, uygun şekilde güçlü bir parola ile korunacaktır .

·         Okul, çevrimiçi güvenlik de dahil olmak üzere koruma hakkında bilgi topluluğunun üyeleri için okulun web sitesinde yayınlayacaktır .

 

Yayıncılık çevrimiçi fotoğraf ve videoları

·         Çevrimiçi olarak paylaşılan tüm resim ve videoların okul resim kullanım politikasına uygun olarak kullanılmasını sağlar .

·         Görüntü ve videoların tüm kullanımlarının veri güvenliği, Kabul Edilebilir Kullanım Politikaları, Davranış Kuralları, sosyal medya, kişisel cihaz ve cep telefonu kullanımı gibi diğer politika ve prosedürlere uygun olarak yapılmasını sağlar.

·         •Görüntü politikası doğrultusunda , öğrencilerin görüntüleri, videoları elektronik olarak yayınlanmadan önce her zaman velilerden yazılı izin alınacaktır .

 

E-postayı yönetme

 

·         Zincir e-postaların vb. iletilmesine izin verilmez. Spam veya önemsiz postalar engellenir ve e-posta sağlayıcısına bildirilir .

·         Veri koruma mevzuatına tabi olabilecek herhangi bir içerik (örn. Hassas veya kişisel bilgiler) içeren elektronik iletişim yalnızca güvenli ve şifreli eposta kullanılarak gönderilir .

·         Okul e-posta sistemlerine erişim her zaman veri koruma mevzuatına ve gizlilik gibi diğer uygun okul politikalarına uygun olarak gerçekleşecektir.

·         Topluluğun üyeleri,saldırgan bir iletişim alırlarsa, görevlendirilen bir personele derhal bildirmelidir.

·         E-postaya yanıt verirken, özellikle de personel ile öğrenciler ve veliler arasında iletişim kuruluyorsa, personel uygun bir iş yaşam dengesi geliştirmeye teşvik edilecektir .

·         Okul e-posta adresleri ve diğer resmi iletişim bilgileri kişisel sosyal medya hesapları oluşturmak için kullanılmayacaktır.

 

 

 

Eğitim amaçlı resmi video konferans ve web kamerası kullanımı •

 

·         Okul, video konferansın çok çeşitli öğrenme avantajlarına sahip zorlu bir etkinlik olduğunu kabul eder. Hazırlık ve değerlendirme tüm faaliyet için gereklidir .

·         Tüm video konferans ekipmanı, kullanılmadığında ve uygun olduğunda otomatik cevaplamaya ayarlanmadığında kapatılır .

·         Harici IP adresleri başka siteler tarafından kullanılamaz.

·         Video konferans iletişim bilgileri herkese açık olarak yayınlanmayacak .

·         Video oluşturma ekipmanı güvenli bir şekilde saklanacak ve gerekirse kullanılmadığında kilitlenecektir .

·         Okul video konferans ekipmanı izinsiz okul binalarından çıkarılmayacaktır.

·         Personel, harici video konferans fırsatlarının veya araçlarının uygun şekilde risk değerlendirmesini sağlayacak ve etkinliklere erişmek için kullanılan hesapların ve sistemlerin uygun şekilde güvenli ve emniyetli olmasını sağlayacaktır .

Kullanıcılar

·         Öğrenciler, video konferans görüşmesi veya mesajı yapmadan veya cevaplamadan önce öğretmenden izin ister .

·         Video konferans , öğrencilerin yaşı ve yeteneği için uygun şekilde denetlenecektir .

·         Video konferans faaliyetlerine katılan çocuklar öncesinde velilerin onayı alınacaktır.

·         Video konferans, sağlam bir risk değerlendirmesinin ardından resmi ve onaylı iletişim kanalları aracılığıyla gerçekleştirilecektir .

·         Video konferans yönetim alanlarına veya uzaktan kumanda sayfalarına yalnızca yöneticilere erişim izni verilecektir.

·         Eğitici video konferans hizmetleri için benzersiz oturum açma ve şifre ayrıntıları yalnızca personel üyelerine gönderilecek ve güvenli tutulacaktır . İçerik

·         Bir video konferans dersi kaydedilirken, tüm siteler vekatılımcılar tarafından yazılı izin verilecektir. Konferansın başlangıcında kaydın nedeni verilmeli ve video konferansın kaydedilmesi tüm taraflara açık olmalıdır. Kaydedilen malzeme güvenli bir şekilde saklanacaktır .

·         Üçüncü taraf materyalleri dahil edilecekse, okul üçüncü şahısların fikri mülkiyet haklarını ihlal etmemek için kaydın kabul edilebilir olduğunu kontrol edecektir .

·         Okul, bir video konferansa katılmadan önce diğer konferans katılımcılarıyla iletişim kuracaktır. Eğer okul dışı bir siteyse, okul sınıfa uygun malzeme sağlayıp sağlamadığını kontrol edecektir .

 

İnternetin ve ilgili tüm cihazların sınıfta uygun ve güvenli kullanımı

·         İnternet kullanımı, eğitim erişiminin önemli bir özelliğidir ve tüm çocuklar, bütün okul müfredatının bir parçası olarak endişelere cevap verebilecek stratejiler geliştirmelerini sağlamak için yaş ve beceriye uygun eğitim alacaklardır .

·         Okullar arası erişim, eğitimi geliştirmek ve genişletmek için tasarlanacaktır .

·         İnternete erişim düzeyleri, müfredat gerekliliklerini ve öğrencilerin yaş ve yeteneklerini yansıtacak şekilde gözden geçirilecektir .

·         Tüm personel, çocukları korumak için tek başına filtrelemeye güvenemeyeceklerinin farkındadır ve güvenli ve sorumlu

·         kullanım konusunda denetim, sınıf yönetimi ve eğitim esastır.

·         Öğrencilerin gözetimi yaşlarına ve yeteneklerine uygun olacaktır

·         Bütün okul içinde bulunan cihazlar okula Kabul Edilebilir Kullanım Politikası uyarınca ve uygun emniyet ve güvenlik önlemi ile kullanılacaktır.

·         Personel üyeleri sınıfta kullanılmadan veya evde kullanılmasını tavsiye etmeden önce web sitelerini, araçları ve uygulamaları her zaman tam olarak değerlendirecektir .

·         Öğrenciler, bilginin yeri , erişim ve değerlendirme becerileri de dahil olmak üzere araştırmalarda İnternet'in etkin kullanımı konusunda eğitilecektir .

·         Okul, internetten türetilmiş materyallerin personel ve öğrenciler tarafından kullanılmasının telif hakkı yasasına uygun olmasını ve bilgi kaynağını kabul etmesini sağlayacaktır .

·         Öğrencilere okudukları materyallerden eleştirel olarak haberdar olmaları ve doğruluğunu kabul etmeden önce bilgilerin nasıl doğrulanmaları gerektiği gösterilecektir .

·         Çevrimiçi materyallerin değerlendirilmesi, her konuda öğretme ve öğrenmenin bir parçasıdır ve müfredat genelinde bir okul gereksinimi olarak görülecektir .

·         Okul, öğrencilerin ve personelin güvenli ve güvenli bir ortamda iletişim kurmasını ve işbirliği yapmasını sağlamak için interneti kullanacaktır .

 

Sosyal Medya Kullanılması Genel sosyal medya kullanımı:

 

Konak Barbaros Hayrettin İlkokulu'ndan sosyal medyanın güvenli ve sorumlu kullanımına ilişkin beklentiler ;

·         Hem okulu hem de daha geniş topluluğu çevirimiçi ve çevrimdışı olarak korumak için var. Sosyal medya örnekleri arasında bloglar, wiki'ler, sosyal ağ siteleri, forumlar, bülten panoları, çok oyunculu çevrimiçi oyunlar, uygulamalar, video / fotoğraf paylaşım siteleri, sohbet odaları, anlık mesajlaşma ve diğerleri sayılabilir.

·         Topluluğunun tüm üyeleri, sosyal medyaya her zaman olumlu, güvenli ve sorumlu bir şekilde katılmaya teşvik edilecektir .

·         Sosyal medyanın güvenli ve sorumlu kullanımı ile ilgili bilgiler okulun tüm üyelerine açık ve düzenli olarak iletilecektir .

·         Okul saatleri boyunca sosyal ağ uygulamalarının kişisel kullanım için kullanımına izin verilir veya izin verilmez. Uygunsa, örneğin belirli zamanlarda izin verildiğinde veya açık izinle beklentileri eklenir. Bu, öğrencilerin yaşına, yeteneğine ve personelin erişimine bağlı olarak değişecektir. Sorumlu öğretmen tarafından karar verilir.

 

            Politika Kararları

 

·         Okul, okulun cihazlarına ve sistemlerine erişim izni verilen tüm personel ve öğrencilerin güncel kaydını tutacaktır .

·         Tüm personel, öğrenciler ve ziyaretçiler, herhangi bir okul kaynağını kullanmadan önce Kabul Edilebilir Kullanım Politikasını okuyacak ve imzalayacaktır .

·         Ebeveynlere, öğrencilere yaşlarına ve yeteneklerine uygun, denetimli İnternet erişimi sağlanacağı bildirilecektir .

·         Ebeveynlerden öğrenci erişimi için Kabul Edilebilir Kullanım Politikasını okuması ve gerektiğinde çocuklarıyla görüşmesi istenecektir .

·         Toplumun savunmasız üyelerine (özel eğitim ihtiyaçları olan çocuklarda olduğu gibi) erişimi göz önünde bulunduracaktır.

 

            Katılım Yaklaşımları

 

Personelin katılımı ve eğitimi

 

·         Çevrimiçi güvenlik (e-Güvenlik) politikası tüm personelin üyelerine resmi olarak sunulacak ve tüm üyeler ile tartışılacak ve bizim gücümüzün bir parçası olarak güçlendirilecek ve vurgulanacaktır.

 

·         Personel, internet erişimimizin bireysel kullanıcı tarafından izlenebileceği ve takip edilebileceği konusunda bilgilendirilecektir.

 

·         Hem profesyonel hem de sürekli olarak güvenli ve sorumlu İnternet kullanımında güncel ve uygun personel eğitimi, tüm personel üyelerine çeşitli şekillerde sağlanacaktır.

 

 

Ebeveynlerin ve bakıcıların katılımı ve eğitilmesi

 

·         Konak Barbaros Hayrettin İlkokulu velilerin, çocukların internet ve dijital teknolojinin güvenli ve sorumlu kullanıcıları olmalarını sağlamada önemli bir rol oynadıklarının farkındadır .

·         Veliler dikkati okul çevrimiçi güvenlik (e-Güvenlik) politikasına ve haber bültenlerinde, mektuplarda, okul broşüründe ve okulun web sitesinde bilgilendirilecektir .

·         Evde ve okulda çevrimiçi güvenliği için velilerle ortak bir yaklaşım belirlenecektir.

·         Velilerden, Ev Okulu Anlaşmasının bir parçası olarak çevrimiçi güvenlik bilgilerini okuması istenecektir.

·         Veliler, öğrenciler için okulu Kabul Edilebilir Kullanım Politikasını okumaya ve sonuçlarını çocuklarıyla tartışmaya teşvik edilecektir .

·         Çevrimiçi güvenlik konusunda veliler için bilgi ve rehberlik, çeşitli formatlarda ebeveynlere sunulacaktır .

·         Veliler, çevrimiçi olarak çocukları için model olumlu davranışı üstlenmeye teşvik edilecektir .

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.01.2021 - Güncelleme: 19.01.2021 11:44 - Görüntülenme: 936
  Beğen | 6  kişi beğendi